راهنمای خرید رم کامپیوتر در سال 2022
پیشرفتههای حال حاضر تکنولوژی، منجر به سرعت بخشی به جنبههای مختلف زندگی افراد بشر شده است. کامپیوترها نیز از این جریان دور نمانده و با بهکارگیری ابزارهای جدید، هر روز بر سرعتشان افزوده میشود. همین امر باعث افزایش انتظارات افراد از ماژولهای سخت افزاری شده است. در این راستا میتوان از رم کامپیوتر، بهعنوان یکی از مهمترین ابزار تعیین کننده عملکرد و سرعت سیستم نام برد. افت سرعت کامپیوتر ممکن است با راهکارهایی مانند خرید یک کارت گرافیک قوی یا پردازنده CPU برطرف شود؛ اما هیچ یک از راهها مانند ارتقای رم کامپیوتر، مقرونبهصرفه نخواهند بود. صرفنظر از هزینه، ایجاد تغییرات مثبت و ملموس بر روی عملکرد سیستم، شما را از این خرید مطمئنتر خواهد کرد. با توجه به تنوع رم در بازار و مشخصات مختلف هر یک آنها، استفاده از یک راهنمای خرید رم کامپیوتر برای شما ضروری است؛ پس در ادامه مقاله با استوک لند همراه باشید.
مقالات استوک لند : راهنمای خرید کارت گرافیک
حافظه رم چیست؟
میخواهیم در اولین بخش از راهنمای خرید رم کامپیوتر، با رم آشنا شویم. رم (RAM) که به آن حافظه موقت هم میگویند، به معنای حافظه دسترسی تصادفی بوده و نوعی حافظه موقت میباشد. این قطعه در اصل نوعی حافظه موقت بسیار پرسرعت و بر پایه فلش بوده و برای نگهداری دادههای در حال پردازش توسط پردازندهها مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع حافظه بر خلاف هارد دیسک یا حافظه SSD که جزء حافظههای دائمی هستند، به طور مداوم رونویسی و بهروز میگردد.
چرا که وظیفه اصلی آن فراهم کردن شرایط مناسب برای پردازنده جهت دسترسی به دادههای مورد نیاز با سرعت بالا میباشد؛ بنابراین مشکل اصلی رم علیرغم سرعت بالای آن، این است که قادر به ذخیرهسازی دائمی دادهها نبوده و تنها بهصورت موقتی از اطلاعات در حالت تغذیه نگهداری میکند. بهعبارتدیگر رم مانند پیشنویس پردازنده عمل کرده و فقط محاسبات مورد نیاز یک پردازش خاص در آن انجام میشود.
انواع حافظه رم
در حال حاضر مدلهایی از رم مانند DIMM هم در بازار یافت میشوند؛ اما عمده عرضه و تقاضا در این زمینه در اختیار مدلهای DDR میباشد. حافظههای DDR از روی شمارههایشان مشخص شده و تا DDR4 نیز در بازار یافت میشوند. میتوان گفت که تولد هر نسل از DDR، تغییراتی محسوس نسبت به نسلهای پیشین در پی داشته است؛ چراکه این حافظهها رفتهرفته سرعتشان افزایش یافته، مصرف برقشان کمتر شده و زمان تأخیر را نیز کاهش دادهاند. بدین ترتیب انواع حافظه رم را میتوان بهصورت زیر بیان کرد:
- DDR: این حافظه در کامپیوترهایی که در سال ۲۰۰۲ میلادی تولید شدهاند، به کار گرفته میشد.
- DDR2: این مدل رم از اواسط سال ۲۰۰۲ میلادی معرفی شد و در کامپیوترها مورد استفاده قرار گرفت. این مدل، برای نوع SO-DIMM دارای 200 پین و برای DIMM دارای 240 پین میباشد. استفاده از این نسل حافظه اکنون دیگر تقریباً منقضی شده است.
- DDR3: این نوع حافظه از حدود سال ۲۰۰۷ میلادی مورد استفاده قرار گرفته و بیشترین تقاضا را در بازار رایانه داشته است. تعداد پینهای نوع DIMM در DDR3 RAM نسبت به DDR2 تغییر نکرد؛ اما در نوع SO-DIMM تعداد پینها ۲۰۴ عدد بود. این نسل نسبت به نسل قبلی کاهش ولتاژ کاری و نرخ تبادل دادههای بیشتری داشت. نتیجه این تفاوتها، اعمال فشار کمتر بر روی پردازنده بود.
- DDR4: این نسل در سال ۲۰۱۴ میلادی روی کار آمد و تاکنون سریعترین نسل از این خانواده بوده است. تعداد پین در نسل چهارم به ۲۸۸ عدد افزایش یافته و ولتاژ کاری نسبت به نسلهای قبل باز هم کاهش یافت.
در این راهنمای خرید رم کامپیوتر، به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از اقدام برای خرید، حتماً از مدل کامپیوتر خود مطلع بوده و رم متناسب با آن را خریداری نمایید.
به چه میزان حافظه رم نیاز دارید؟
در حال حاضر رم تمامی گوشیهای موبایل حداقل سه یا چهار گیگابایت است. با این حساب، وجود رم 8 یا 16 گیگابایتی برای کامپیوترها هرگز دور از ذهن نخواهد بود. نکتهای که باید در راهنمای خرید رم کامپیوتر به آن اشاره کنیم، این است که هنگام انتخاب رم، به قدرت پردازنده و نیازهای خود توجه داشته باشید. در حالت عادی یک لپتاپ ساده برای کاربران معمولی جهت باز کردن فایلهای متنی و جستجو در وب حداقل به 8 گیگابایت حافظه نیاز دارد؛ اما گیمرها، گرافیستها، برنامهنویسها، تدوینگرها و کسانی که مدلسازی سه بعدی انجام میدهند یا با پردازش داده زیادی سروکار دارند، حداقل به 16 گیگابایت حافظه نیاز دارند. ظرفیت حافظه کم منجر به کندی سیستم شده و ظرفیت اضافی نیز صرفاً به منزله تحمیل هزینههای اضافی خواهد بود.
مقالات ما : سیستم مناسب فتوشاپ
نوع رم
همان طور که در راهنمای خرید رم کامپیوتر نیز گفته شد، آخرین نسل از حافظه کامپیوتر که در حال حاضر استفاده گستردهای دارند، نوع DDR4 هستند. تقریباً در تمامی کامپیوترهایی که جدیداً تولید میشوند، این نوع رم به کار گرفته می شود. البته نسل رم DDR3 نیز، هنوز مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما به احتمال زیاد تولید آنها بهزودی متوقف خواهد شد. در هر صورت اکنون نسل DDR4 بالاترین و پرسرعتترین نوع رم به شمار میرود؛ اما توجه داشته باشید که این نوع رم با مادربوردهای قدیمی مطابقت ندارد. از سوی دیگر رم نسل سوم هم با مادربوردهای جدید سازگار نیست. پس بهترین نوع رم برای کامپیوتر شما، مدلی است که منطبق بر مادربرد سیستم شما باشد.
سرعت و فرکانس رم
واحد سرعت حافظه رم بر اساس مگاهرتز بوده و دارای مقادیر مشخصی است؛ لذا حافظهای که خریداری میکنید، باید دارای یک فرکانس معتبر باشد. معمولاً از دو نوع نمایش برای فرکانس استفاده میگردد که بهسادگی قابل تبدیل به یکدیگر هستند. مثلاً در عبارت DDR3-1600، نوع ماژول حافظه، نسل سوم رم بوده و فرکانس آن 1600 مگاهرتز است. نوع دیگری از نمایش فرکانس هم بهصورت مثلاً PC3-12800 میباشد.
در اینجا نیز عدد 3 به نوع ماژول رم و 12800 به حداکثر سرعت انتقال داده بر حسب مگابایت بر ثانیه اشاره دارد. حداکثر سرعت را از ضرب فرکانس در عدد 8 به دست میآورند. همواره به یاد داشته باشید که در هنگام خرید رم، حافظهای با سرعت بیشتر انتخاب کنید. همچنین مطمئن باشید که فرکانس رم خریداری شده با فرکانس قابل پشتیبانی توسط مادربرد سیستم شما همخوانی دارد. چراکه در غیر این صورت، سرعت رم کاهش خواهد یافت.
ظرفیت و پیکربندی رم
تمامی مادربوردهای کامپیوتر دارای اسلاتهای رم میباشند. این اسلاتها در مادربوردهای جدید به تعداد دو تا یا بیشتر بوده و با رنگهایی ویژه، قابل تشخیص هستند. وجود این اسلاتها به این معنی است که مادربرد قادر به تعبیه رمهای دو یا چندکاناله میباشد. از این اسلاتها میتوان به صورت تک، دو و یا چهار کاناله استفاده کرد. بهکارگیری یک پیکربندی دو کاناله، باعث افزایش میزان انتقال اطلاعات و مسیرهای مابین حافظه رم و کنترل کننده رم میشود. درنتیجه پهنای باند افزایش مییابد. علاوه بر این، این نوع پیکربندی تعویض ماژول آسیب دیده را نیز در آینده، امکانپذیر میسازد.
کانال
به اتصال دو یا تعداد بیشتری رم در کنار یکدیگر بر روی مادربرد، پیکربندی چندکاناله میگویند. در این حالت تعداد رمها همیشه باید زوج باشد. همان طور که پیشتر نیز در راهنمای خرید رم کامپیوتر بیان کردیم، مادربوردهای امروزی میتوانند از رمهای دو یا چهار کاناله پشتیبانی کنند. ما نیز به شما توصیه میکنیم رم دو یا چهار کاناله را برای سیستم خود انتخاب کنید. رمهای دوکاناله همدیگر را تقویت کرده و منجر به افزایش سرعت سیستم میشوند. در حالت چهار کاناله نیز، اتفاق مشابهی برای سیستم روی میدهد.
سایر مشخصهها
پیشتر گفتیم که هنگام خرید رم کامپیوتر، باید به مواردی همچون نوع رم، سرعت، فرکانس و کانال توجه داشته باشید. علاوه بر این موارد، پارامترهای دیگری هم در راهنمای خرید رم کامپیوتر یا لپتاپ حائز اهمیت هستند. این پارامترها عبارتاند از:
- ECC: این عبارت به معنای قابلیت بررسی و اصلاح خطا است که در برخی از ماژولهای رم مدرن وجود دارد.
- رم رجیستر شده یا رجیستر نشده: این مشخصه با عنوان رم بافر یا غیر بافر هم شناخته شده و یک قابلیت مربوط به طراحی سختافزاری رم میباشد. رمهای رجیستر شده میتوانند حجم بالایی از داده را برای کامپیوتر ارسال کنند.
- ولتاژ کار: این مسئله در کامپیوترها و لپتاپهای مدرن چندان نگرانکننده نیست؛ چراکه رگلاتورهای ولتاژ در بخشهای مختلف سختافزار سیستم، ولتاژ رم را تنظیم و کنترل میکنند.
- سیستم خنکسازی: در اغلب سیستمهای کنونی، فرایند خنکسازی عادی برای خنک کردن رم کفایت میکند؛ اما در برخی از سیستمها علت فعالیت زیاد رم، استفاده از Heat spreader که نوعی هیت سینک است، بر روی استیکهای رم ضروری میباشد.
- ارتفاع رم: اگر کیس و یا لپتاپ شما کوچک است، قبل از خرید رم از قرارگیری کامل آن در اسلات مطمئن شوید.
بهترین مارک رم کامپیوتر و لپتاپ چیست؟
تنوع برندها و ما رکهای رم موجود در بازار، شاید در وهله اول باعث سردرگمی شما شود؛ اما توجه به برخی موارد ضروری، میتواند در انتخاب بهتر یک رم به شما کمک کند. در حالت کلی مواردی مانند ظرفیت حافظه، سرعت و فرکانس، ولتاژ مصرفی، تأخیر، ظاهر رم و نوع RGB، هیتسینکها و گارانتی برند در خرید رم مناسب حائز اهمیت هستند. از جمله مارکهای خوب رم در بازار، میتوان به Corsair، G.Skill، Kingston، Crucial، Patriot، Mushkin، Team Group، Samsung و … اشاره کرد.
مقالات استوک لند : راهنمای خرید لپ تاپ استوک
جمعبندی راهنمای خرید رم کامپیوتر
در راهنمای خرید رم کامپیوتر، قصد داشتیم تا شما را با موارد مهم در خرید رم آشنا کنیم. رم یا حافظه موقت، نقش زیادی در افزایش سرعت و عملکرد سیستم رایانه شما دارد. در حال حاضر نسل چهارم رم بر روی کامپیوترهای جدید نصب میشود. شما باید قبل از خرید به مشخصاتی مانند نوع مادربرد، نوع رم، سرعت و فرکانس آن و … توجه داشته باشید. متخصصان ما در استوک لند، آماده هستند تا شما مشتریان عزیز را در زمینه انتخاب و خرید بهترین مارک رم، منطبق بر سیستم شما راهنمایی کنند. پس همین حالا با ما تماس گرفته و از خریدی مطمئن، باکیفیت و ارزان لذت ببرید.همچنین برای اطلاع از قیمت لپ تاپ استوک به این صفحه مراجعه کنید.